9 comments on “LES MEVES 50 PEL·LÍCULES DE LA DÈCADA (del 40 al 31)

 1. Seria incapaç de fer una llista, ja ho saps. I et felicito per saber fer-la. De moment, no sé si les col·locaria en aquesta posició o en un altre, les que he vist (17 de 20) m’han agradat totes, especialment ‘Adaptation. El ladrón de orquídeas’, que és una de les meves pelis de capçalera. N’hi ha tres (47, 49 i 50) que no em sonen. O no les he vistes o no em van deixar petjada. No ho sé. Una abraçada.

  M'agrada

 2. Gràcies Jordi! No ha estat fàcil, però crec que m’ha quedat força representativa dels meus gustos. Respecte les que no has vist, òbviament te les recomano. No em sorpren per part de Zombies Party i Enemigo a las Puertas, que són menys conegudes, però sí per El asesinato de Jesse James… tot i que és un tipus de peli que costa més, això sí.

  El cert és que fer-la m’ha fet entrar ganes de veure’n algunes un altre cop, i Adaptation és una de les que més ganes en tinc.

  Una abraçada!

  M'agrada

 3. Bueno, dins d’aquest fragment, per mi, només has comès un gran pecat: ¿Millor Babel que 21 gramos?? Sí, Babel molt estètica, molta banda sonora i molta multiculturalitat guai, però el guió simplíssim. 21 gramos, amb la mateixa estètica i muntatge currats, té un guió i personatges més complexos. Em va impactar molt més. A més, Babel la vaig trobar manipuladora, va de progre però (SPOILERS!) els “tercermundistes” acaben tots desgraciats i els “civilitzats”, feliços, com sempre…

  M'agrada

 4. Manipuladora i progre? Doncs serà que jo em vaig deixar manipular perquè no ho vaig veure així. I que el guió és simplíssim, osti… això és ser molt exigent eh. La història de 21 Gramos si estigués narrada linealment tampoc seria tan complexa, el que la fa complexa és el muntatge. Amb lo dels personatges sí que et dono la raó. No obstant, globalment em va agradar més Babel, però vaja, amb una distància mínima (4 posicions).

  Bueno, m’alegro que aquest sigui l’únic pecat. Això significa que la resta més o menys l’he encertat…

  M'agrada

 5. a mi adaptation no em va acabar d’agradar la veritat. pel que fa a la resta que hagi vist que en són la majoria, doncs bones pelis però com ja t’he comentat alguna vegada trobo dificilíssim classificar-les.

  a l’espera de les 10 següents!

  M'agrada

 6. Jejeje, ja es veu que per gustos no queda… A mi Adaptation em va agradar molt, però tant com per posar-la al Top 10… no perquè no s’ho mereixi, sinó perquè hi ha hagut d’altres que personalment m’han agradat més (en el fons, aquest és el criteri de la llista).

  Avui a la tarda, les 10 següents!

  M'agrada

 7. Totalment d’acord amb el que dius de Nicholas Cage, quin home més pesat, és tot un mérit que fagi alguna cosa decent. Clar que, amb Spike Jonze de director, més li val. A mi també em va agradar més 21 gramos que Babel. Tinc les tres en DVD i la meva classificació és cronológica, es a dir, considero que ha anat de millor a pitjor, però de tota manera, les tres son gran pelis. Per cert, l’any passat va venir Gael García a la llibreria on jo treballava JUST unes hores abans que jo entrés, i s’hi va tirar una bona estona. Aix, cruel destino!

  Sin City, clar que si. Elijah Wood fent de Kevin, ostia, qué gran! Uy, m’he equivocat de llista al comentar Apocalypto jajaja, amb tanta peli em perdo. El muntatge d’Elephant és molt bó, les diferents perspectives. La vaig veure quan anava al institut en V.O i em va deixar impactada.

  I Match Point…bueno, cada cop que vaig a la Tate i pujo les escales mecániques m’imagino que sóc Scarlett, encara que sàpiga perfectament com acaba la història 🙂

  M'agrada

 8. Ja veig que cada peli evoca una cosa diferent, aquest també era un dels objectius de fer la llista aquesta… o sigui que el donem per aconseguit, jeje.

  La teva història de no-coincidencia amb el Gael Garcia Bernal podria encaixar en algun guió d’històries encreuades del Iñárritu perfectament… em sembla que hi ha alguna peli que va sobre això, de dues persones que per circumstàncies vàries no s’arriben a trobar mai…

  Ah, i això de “cada cop que vaig a la Tate” ha quedat com si hi anessis cada mes o així, no? 😉

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.