9 comments on “LES MEVES 50 PEL·LÍCULES DE LA DÈCADA (del 20 a l’11)

 1. Gran Torino i Wall-E dues de les poquísimes pel·lícules que han aconseguit que sortís del cinema amb els ulls mullats.

  2 Obres Mestres amb majúscula.

  La primera (entre moltes altres coses) per la seva posada al dia de la lapstick comedy i la seva demoladero visió de l’estupidesa humana.

  La segona (també, entre mil altres elements gloriosos) per la capacitat de crear empatia amb un personatge, a priori, odiós.

  Sense pensar-hi gaire, haig de dir que si hagués de fer la meva classificació, aquestes dues estarien sens dubte al top 5.

  Salut!!!

  M'agrada

 2. D’aquestes em quedo amb ‘Olvídate de mí’. A mi ‘Infiltrados’ no em va a acabar de cnvèncer. És un remake, plànol per plànol, d’una pel·lícula de Hong Kong que crec que van titular ‘Infernal affairs’. És un plagi en tota regla! Ja ja ja. Bromes a banda, quan li van entregar l’Oscar Scorcese va donar les gràcies a ‘Infernal’. No sé si l’has vista. De fet, van aprofitar la ‘tirada’ i van rodar una horrorosa segona part. Salut.

  M'agrada

 3. Jajaja, m’alegro del teu comentari Pere perquè vol dir que he aconseguit l’objectiu de crear expectació amb el compte enrere fraccionat… a finals de setmana publicaré el top ten!

  Albert, totalment d’acord amb el que dius sobre WALL·E i Gran Torino. Sens dubte han estat les dues millors d’aquest final de dècada. Per mi, no estan entre les cinc primeres, com es pot veure, però aquí està la gràcia d’aquell petit component personal que et fa preferir unes sobre les altres…

  Jordicine, sí, he vist Infernal Affairs i Infernal Affairs 2 (aquesta última infumable, com tu dius). En realitat, Infiltrados és el remake de la primera, però també agafa elements de la segona. No obstant, Scorsese li dóna un toc diferent, possiblement una mica més efectista, però m’ho vaig passar tan bé veient-la (tres cops) que no podia deixar de posar-la. Potser Infernal Affairs hagués hagut de tenir el seu lloc també, però tot i considerar-la una gran peli, no em va deixar la marca que sí va deixar Infiltrados.

  Veient el que ha sortit a la llista fins ara, ningú s’atreveix a pronosticar quines formaran part del Top 10?
  Potser dono alguna pista d’aquí poc, jeje

  M'agrada

 4. Jo la vaig trobar una grandíssima pel·lícula. Potser el fet que sigui més recent ha propiciat que la posi tan amunt, no ho sé, però ja et dic que mai la baixaria del 20. I crec que treure-la del top 50 seria fora mida, però per gustos que no quedi…

  M'agrada

 5. A mi si que em va agradar Infiltrados, tot i que no sóc una gran fan d’Scorsese (El Aviador & Gangs of New York?? Bodrio power). De la BSO només diré una cosa: I’m Shipping Up to Boston. El Viaje de Chihiro i Wall-E les he de veure i sempre me’n oblido. Inglorious Bastards i Kill Bill…bueno, la primera pq fa no res que estava en cartelera, i la segona no sé ni quants cops l’he vist, ni quants cops he escoltat la BSO (definitivament incomptables). I Lords of the Rings…but of course, no he vist cap adaptació d’un llibre fantástic millor feta.

  Vaig tard amb la llista, però es que ahir vaig acabar els exàmens jeje.

  M'agrada

 6. WALL·E i Chihiro són dos importants assignatures pendents, doncs (i perdona que et parli d’assignatures havent acabat exàmens). Jo també crec que Scorsese és bastant irregular, però aquí s’ho va currar molt. Genial la banda sonora “irish-rock”!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.