11 comments on “UN HOMBRE SOLTERO

 1. Jo tampoc vull pecar “d’amiguisme” però em veig obligada a reconèixer que t’ha quedat un text de puta mare.

  I no entenc qui es pot riure amb el Kortajarena, amb aquesta carona que té… 😉

  M'agrada

 2. Moltes gràcies!!! 🙂
  La veritat és que la peli era inspiradora per fer un bon text. Inclús hagués pogut dir més coses encara, però després em diuen que m’enrollo massa…

  Doncs m’han dit que a tu se’t va escapar una mica el riure amb aquella escena…

  M'agrada

 3. Després de veure dos cops el film i ser incapaç encara de fer una entrada al meu bloc que estigui a la seva alçada, he aprofitat per a llegir la novel·la. És d’aquells pocs casos en que no sabria si quedar-me amb l’original o la versió del Tom Ford, un director novell que haurem de seguir amb entusiasme a partir d’ara. Com també al responsable de fotografia, un català format a l’ESCAC: l’Eduard Grau.

  L’escena del xapero (més enllà de la fascinació proclamada en un divertit castellà pel Colin Firth) no apareix al llibre. Però està plena de sensualitat: qualsevol de nosaltres ha experimentat l’impacte en els sentits que ens produeix topar-nos amb algú a qui considerem una bellesa. El protagonista, desitjós d’acabar amb una existència que creu impossible després de la mort del seu company, es fa conscient en aquell moment de l’estranyesa de la vida: com la que produeix el bonic reflex del sol que observen, gràcies (quina paradoxa) a la contaminació de la ciutat.

  M'agrada

 4. Jo crec que el gran fallo és fer parlar el Colin Firth en castellà. Si haguessin seguit el diàleg només en anglès, encara que fos amb el Kortajarena i el seu super accent, hagués tingut una mica més de sentit. En el fons ell és un espanyol acabat d’arribar i això afegia un cert exotisme al personatge.

  Però quan l’altre va i li respon en castellà, i després van variant d’idioma sense massa raó, la màgia de l’escena se’n va fer punyetes…

  M'agrada

 5. Encara no l’he vist. Dels Oscar em falta aquesta i ‘Crazy heart’, que caurà demà, espero. Aquest finde he vist ‘Acantilado rojo’. Brutal visualment, però fàcilment oblidable, Encara haig de pensar una mica més abans de parlar-ne al blog. Una abraçada.

  M'agrada

 6. Doncs és molt recomanable, ja em diràs què et sembla quan la vegis.

  Crazy Heart i Acantilado Rojo em fan una mica de mandra, tot i que la segona m’atrau més. La veritat és que totes les opinions que he llegit sobre la gran superproducció asiàtica diuen el mateix que tu… Et llegeixo quan hagis reflexionat sobre què posar, jejeje.

  Una abraçada!

  M'agrada

 7. Retroenllaç: LES 10 MILLORS PEL·LÍCULES DE 2010 « M.A.Confidential

 8. Retroenllaç: ANIMALES NOCTURNOS | M.A.Confidential

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.