Un any més, he fet una selecció de les pel·lícules més destacades que s’estrenaran en el transcurs del 2017 que tot just acabem de començar. El mes previst de cada estrena és el vigent a dia d’avui, però podria haver-hi, com sempre, algunes modificacions. Segurament, retards, tenint en compte els precedents. Clicant al títol accediu al tràiler o a més informació sobre cada film.
- La La Land (Damien Chazelle). Drama musical que està meravellant per allà on passa i gran favorita a l’Oscar. Amb Ryan Gosling i Emma Stone.
- Silencio (Martin Scorsese). El mestre Scorsese torna amb Aventura èpica del segle XVII a la recerca d’un missioner perdut a Japó. Amb Liam Neeson.
- Sólo el Fin del Mundo (Xavier Dolan). El jove i provocador director francès s’envolta de grans noms per a explicar una trobada familiar problemàtica.
- Loving (Jeff Nichols). Història real sobre la lluita d’una parella interracial a Estats Units que és detinguda i exiliada. Amb Joel Edgerton i Ruth Negga
- Toni Erdmann (Maren Ade). Comèdia alemanya sobre un pare que irromp de cop a la vida de la seva filla. Premiada com a Millor Pel·lícula Europea de 2016.
- Vivir de Noche (Ben Affleck). Affleck torna a posar-se darrere la càmera en un thriller sobre el crim organitzat a Boston durant els anys 20.
- Múltiple (M. Night Shyamalan). James McAvoy interpreta un jove amb 23 personalitats diferents que es veu empès a raptar tres noies.
- Lion (Garth Davis). Drama sobre un jove indi adoptat per una parella australiana que decideix tornar al seu país natal per buscar la seva família biològica.
- Billy Lynn (Ang Lee). Narra la història d’un jove soldat que torna d’Iraq i és utilitzat per a promocionar l’exèrcit. Primera pel·lícula rodada a 120 fps.
- Train to Busan (Yeon Sang-ho). Una de les últimes sensacions del cinema coreà, en què un pare i una filla han de sobreviure a una infecció per tot el país.
- Manchester Frente al Mar (Kenneth Lonergan). Drama sobre un home que s’ha de fer càrrec del fill del seu germà difunt. Triomfadora a Sundance 2016.
- Moonlight (Barry Jenkins). En plena guerra dels càrtels de la droga a Miami, un jove descobreix la seva homosexualitat. Seriosa candidata als Oscars.
- Jackie (Pablo Larraín). Biopic sobre la primera dama d’Estats Units centrat en els dies posteriors a l’assassinat del seu marit John Fitzgerald Kennedy.
- La Gran Muralla (Zhang Yimou). El sempre espectacular Zimou proposa una història èpica i fantàstica al voltant de la creació de la Gran Muralla xinesa. Amb Matt Damon.
- El Fundador (John Lee Hancock). Biopic sobre Ray Kroc, fundador de la companyia McDonalds, a qui interpreta un Michael Keaton que torna a aspirar a l’Oscar.
- El Nacimiento de Una Nación (Nate Parker). Història real sobre un predicador i ex-esclau que el 1831 va iniciar una rebel·lió contra el sistema d’esclavitud a USA.
- Fences (Denzel Washington). El propi Washington i Viola Davis protagonitzen un drama sobre un pare que lluita contra la discriminació racial als anys 50.
- Gold (Stephen Gaghan). Un explorador viatja a les profunditats de la jungla d’Indonèsia per a buscar un important jaciment d’or. Amb Matthew McConaughey.
- Rings (F. Javier Gutiérrez). Preqüela de The Ring centrada en la primera persona que va trobar la cinta de vídeo de la nena Samara i va ser perseguida per ella.
- Melanie. The Girl whit All the Gifts (Colm McCarthy). Ambiciosa i notable producció britànica que ofereix una nova mirada al cinema de zombis.
- Logan (James Mangold). Hugh Jackman s’acomiada del personatge de Lobezno amb una història més íntima i focalitzada en la seva naturalesa com a mutant.
- Trainspotting 2 (Danny Boyle). Seqüela que arriba 21 anys després del film icònic dels 90 i que recupera els quatre amics protagonistes en una nova història.
- Ghost in the Shell (Rupert Sanders). Scarlett Johansson porta a la vida real el popular manga de ciència-ficció protagonitzat per un cyborg que lluita contra el crim.
- Rey Arturo: La Leyenda de Excalibur (Guy Ritchie). Nova versió de la història del Rei Artur, però si dirigeix Guy Ritchie i protagonitza Charlie Hunnam, mereix tota l’atenció.
- Kong: La Isla Calavera (Jordan Vogt-Roberts). Un equip d’exploradors s’endinsa en una illa del Pacífic que no saben que és habitada per King Kong. Amb Tom Hiddleston.
- El Caso Sloane (John Madden). Jessica Chastain és una dura executiva d’un lobby del sector de les armes que intenta evitar una regulació d’aquestes a Washington.
- Crudo (Julia Ducournau). Una de les sensacions de Sitges 2016. Impactant retrat d’una noia vegetariana que quan entra a la facultat tasta la carn per primera vegada.
- El Viajante (Ashgar Farhadi). L’aclamat director iranià (Nader y Simin, El Pasado) torna amb un drama sobre una parella que es veu obligada a canviar de domicili.
- La Cura del Bienestar (Gore Verbinski). Apunta a ser un dels títols controvertits de l’any. Centrada en un misteriós “centre de benestar” que amaga secrets força obscurs.
- El Bar (Álex de la Iglesia). Thriller coral sobre un grup de persones que es queden atrapades en un bar després que un dels clients hagi rebut un tret mortal al sortir.
- La Bella y la Bestia (Bill Condon). Versió en acció real de la clàssica història de Walt Disney. Protagonitzada per Emma Watson com a Bella i Dan Stevens com a Bèstia.
- Guardianes de la Galaxia vol. 2 (James Gunn). Segona entrega de l’èxit de Marvel en què un pintoresc grup de personatges lluita contra forces que volen controlar la galàxia.
- Life (Daniel Espinosa). Ciència-ficció espacial en què sis astronautes viatgen a Mart per a trobar-hi vida extraterrestre. Amb Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds.
- Fast & Furious 8 (F. Gary Gary). La saga d’acció amb cotxes de somni i persecucions impossibles segueix creixent i buscant el màxim espectacle possible.
- La Bahía (Bruno Dumont). Nova comèdia negra del sempre particular Bruno Dumont al voltant d’una sèrie de desaparicions a la costa nord de França als anys 10.
- Power Rangers (Dean Israelite). Adaptació possiblement innecessària de la famosa sèrie de televisió que es centra en explicar l’origen dels Power Rangers.
- Día de Patriotas (Peter Berg). Després de Marea Negra, Berg i Mark Wahlberg tornen a unir-se per a explicar la història real de l’atemptat terrorista a la marató de Boston de 2013.
- Nieve Negra (Martín Hodara). Gran aposta del cinema argentí en forma de thriller sobre dos germans i un dramàtic fet del passat. Amb Ricardo Darín i Leonardo Sbaraglia.
- Personal Shopper (Olivier Assayas). Drama fantàstic sobre una jove nord-americana que es trasllada a París per a mirar de captar l’esperit del seu germà bessó, mort fa poc.
- Alien: Covenant (Ridley Scott). Després de la decebedora Prometheus, Ridley Scott torna a despertar Alien i companyia per a aquesta nova entrega de la saga.
- Los Vigilantes de la Playa (Seth Gordon). Adaptació de la famosa sèrie de TV amb Dwayne Johnson i Zac Efron, i amb més que probables cameos dels actors originals.
- Piratas del Caribe: La Venganza de Salazar (J. Rønning, E. Sandberg). Cinquena entrega de la prolífica saga de pirates, amb Javier Bardem com a dolent de torn.
- John Wick. Pacto de Sangre (Chad Stahelski). Seqüela de la pel·lícula d’acció protagonitzada per Keanu Reeves, que pràcticament ha esdevingut de culte.
- Wonder Woman (Patty Jenkins). Després del fallit 2016, DC i Warner ho torna a intentar, ara amb la pel·lícula en solitari de la superheroïna per excel·lència.
- La Momia (Alex Kurtzman). Tom Cruise i Russell Crowe encapçalen el nou inici d’aquesta saga d’acció i terror, que pretén tenir recorregut durant els propers anys.
- Cars 3 (Brian Fee). El cotxe Rayo McQueen i companyia tornen per tercera vegada en una pel·lícula que promet ser una mica més fosca que les anteriors.
- Gru, Mi Villano Favorito 3 (K. Balda, P. Coffin, E. Guillon). L’exitosa saga d’animació, coneguda bàsicament pels Minions, arriba a la seva tercera part.
- Gifted (Marc Webb). Drama sobre un home que lluita per a aconseguir la custòdia de la seva neboda després de la mort de la seva germana. Amb Chris Evans.
- Dunkerque (Christopher Nolan). Nolan es passa al cine bèl·lic en aquesta història ambientada a la 2a Guerra Mundial. Amb Tom Hardy i Kenneth Branagh.
- La Guerra del Planeta de los Simios (Matt Reeves). Tercera i prometedora entrega del que probablement és el remake més encertat i celebrat d’aquest segle.
- Spider-Man: Homecoming (Jon Watts). Marvel reinicia per enèsima vegada la història de l’home-aranya per a introduir-lo al seu univers dels Vengadores. Amb Tom Holland.
- Transformers: El Último Caballero (Michael Bay). Mentre la taquilla respongui, la seva gallina dels ous d’or de Michael Bay seguirà creant nous títols. Aquest és el cinquè.
- La Torre Oscura (Nikolaj Arcel). Idris Elba i Matthew McConaughey encapçalen l’adaptació de la saga literària fantàstica de Stephen King. En vindran més.
- Emoji: La Película (Anthony Leondis). La febre de les emoticones arriba també a la gran pantalla en forma d’història d’animació en què elles són les protagonistes.
- Baby Driver (Edgar Wright). Qualsevol comèdia d’acció dirigida per Wright mereix tota l’atenció. Aquest cop, centrada en un jove conductor especialitzat en robatoris.
- Tadeo Jones 2: El Secreto del Rey Midas (Enrique Gato). Seqüela del popular film espanyol d’animació basat en les aventures Indiana Jones, però en clau d’humor.
- It (Andrés Muschietti). Bill Skarsgaard es posa a la pell del terrorífic pallasso Pennywise en el (probablement innecessari) remake del clàssic de terror dels anys 90.
- American Made (Doug Liman). Biopic sobre un expilot americà que es va convertir en un important narco del càrtel de Medellín i va acabar sent reclutat per la CIA.
- Victoria and Abdul (Stephen Frears). Explica la història d’Abdul Karim, un hindú que es va convertir en el secretari personal de la Reina Victòria a finals del segle XIX.
- Blade Runner 2049 (Denis Villeneuve). El canadenc dirigeix la seqüela de l’obra mestra de la ciència-ficció, recupera a Harrison Ford i afegint Ryan Gosling.
- Thor: Ragnarok (Taika Waititi). Marvel busca revitalitzar el personatge de Thor amb una nova pel·lícula centrada en ell, prèvia a les entregues finals de Vengadores.
- The Snowman (Tomas Alfredson). Adaptació del bestseller de Jo Nesbo sobre la investigació de la desaparició d’una mare. Amb Michael Fassbender.
- La Liga de la Justicia (Zack Snyder). DC Comics torna a confiar en Snyder pel seu primer film coral de superherois: Batman, Wonder Woman, Aquaman i Flash.
- Churchill (Jonathan Teplitzky). Biopic anglès que segueix la figura de Winston Churchill durant les hores prèvies al desembarcament de Normandia. Amb Brian Cox.
- Asesinato en el Orient Express (Kenneth Branagh). Remake del clàssic de Sidney Lumet adaptant la història d’Agatha Christie. Amb el mateix Branagh, Daisy Ridley i Johhny Depp.
- Star Wars: Episodio VIII (Rian Johnson). Noves aventures de Rey, Finn i Poe Dameron contra el malvat Kylo Ren en què seguirem descobrint el nou univers de la saga.
- Coco (Lee Unkrich). Nova història original de Pixar ambientada a Mèxic i protagonitzada per un nen de 12 anys, que parteix de la popular celebració del Día de los Muertos.
- Jumanji (Jake Kasdan). Dwayne Johnson encapçala un altre remake, aquest cop de la mítica pel·lícula fantàstica de 1995 protagonitzada per Robin Williams.
- The Belko Experiment (Greg McLean). Planteja un joc macabra en què 80 treballadors d’una oficina són obligats a matar-se entre ells. Apunta al Festival de Sitges.
- Get Out (Jordan Peele). Una jove presenta el seu nòvio de raça negra a la seva família blanca, cosa que provoca fets insospitats. Pot ser un dels thrillers de terror de l’any.
- The Wall (Doug Liman). Drama bèl·lic sobre un enfrontament entre dos franctiradors: un nord-americà i un iraquià. Amb John Cena i Aaron Taylor-Johnson.
- Free Fire (Ben Weathley). Després de la polèmica High-Rise, Ben Weathley promet ara tiroteigs desenfrenats en aquest thriller ambientat als anys 70. Sitges també?
- The Circle (James Ponsoldt). Ciència-ficció futurista a l’estil Black Mirror on les xarxes socials permeten saber-ho tot de les persones. Amb Emma Watson i Tom Hanks.
- Happy End (Michael Haneke). L’austríac torna a la càrrega amb un drama familiar que té de rerefons la crisi dels refugiats. Amb Isabelle Huppert i Mathieu Kassovitz.
- The Commuter (Jaume Collet-Serra). Un dels binomis del moment torna a unir-se: Collet-Serra i Liam Neeson preparen el que serà el seu quart thriller d’acció.
- Logan Lucky (Steven Soderbergh). Comèdia de Soderbergh en què dos germans planegen un robatori durant una cursa de Nascar. Amb Daniel Craig i Adam Driver.
- La Pell Freda (Xavier Gens). Adaptació del bestseller d’Albert Sánchez Piñol, en què un home arriba a una petita illa que periòdicament rep atacs de grans bèsties marines.
- Swiss Army Man (Dan Kwan, Daniel Scheinert). Flamant i esbojarrada guanyadora del Festival de Sitges, amb Daniel Radcliffe com a cadàver multi-usos.
- Annihilation (Alex Garland). Nova ciència-ficció del director d’Ex Machina, ara amb uns investigadors que viatgen a una misteriosa àrea on tothom desapareix.
- Muse (Jaume Balagueró). Nou thriller de terror de Balagueró sobre un professor de literatura que té un malson recurrent sobre una noia morta. Destí: Sitges.
- The Book of Henry (Colin Trevorrow). Drama sobre una mare soltera que ha de criar un fill superdotat. Amb Naomi Watts i Jacob Tremblay.
- Estamos Como Queremos (Carlos Marquès). Dues dones que viuen en una barca a un canal de Londres reben la visita d’un amic català que els pot canviar la vida.
- Mute (Duncan Jones). Drama futurista ambientat a Berlín i protagonitzat per un cambrer mut que busca la dona que estima, que ha desaparegut.
- Colossal (Nacho Vigalondo). Una noia es veu obligada a tornar al seu poble d’infantesa, on velles ferides del passat tenen unes conseqüències insospitades.
- The Lost City of Z (James Gray). Charlie Hunnam es posa a la pell d’un explorador britànic que l’any 1925 es va endinsar a l’Amazones i mai en va sortir.
- El Seductor (Sofia Coppola). Reinterpretació de l’exitós western dels anys 70, però des d’un punt de vista femení. Amb Nicole Kidman, Kirsten Dunst i Elle Fanning.
- Roma (Alfonso Cuarón). Després de l’èxit de Gravity, el mexicà torna al seu país per a explicar la vida d’una família de classe mitja durant els anys 70.
Retroenllaç: 12è ANIVERSARI M.A.CONFIDENTIAL | M.A.Confidential