7 comments on “LAS VIDAS POSIBLES DE MR. NOBODY

 1. Ahir la vaig anar a veure! I no puc negar que la puntuació que li vas donar hem va donar una empenta per anar-hi.

  La pel·lícula és una de les paranoies més grans de les que he vist desde fa mooolt de temps.

  El millor de tot és que quan arribes a mitja pel·lícula et sents igual de confús que l’avi jajaja. Després la cosa ja s’aclara… minimament ^^

  SPOILER:

  Hi ha una cosa que no entenc del tot o que trobo que s’ha inclòs a la peli només per donar un final feliç… Al final, quan l’espai-temps es comença a contreure, o sigui, tot comença a anar marxa enrrera, es veu que en Nemo -versió casi vagabundo- es troba amb l’Anna mentre l’espera al banc.
  A això li trobeu algún significat o simplement és per dir que aquella història acaba bé? Ho pregunto perquè això passa al final de la peli, quan ja tot comença a anar marxa enrrera… No sé. Si no té cap sentit especial, trobo que no té sentit encabir-ho allà, que bé s’ho podrien haver estalviat o haver-ho posat abans… Però no tot just al final quan et venen amb la paranoia de l’espai temps.

  Que a més a més, el tema de l’espai-temps és una altra anada d’olla. A veure si podeu treure alguna conclusió d’això o almenys pensar-hi… En la història del futur -la del vell, que acaba sent només la imaginació del nen- no hi ha res que afecti al seu present. Tot el que li pasa al vell és producte dels seus records. No podem saber quines han sigut les decisions que ha pres el nen -si és que ja les ha pres- a partir del que sabem del vell. Tot i això, al final de la pel·lícula, quan el temps es comença a contreure, és la ÚNICA cosa afecta directament al present i al ‘futur’ del vell, confirmant que la predicció de l’Anna és correcta.
  Pot ser que això ens confirmi la decisió que pren el nen? O simplement, de nou, no és res més que la seva imaginació que ha anat un pas més enllà?

  Apa, allà us ho deixo!

  M'agrada

 2. Albert, m’alegro que el post t’animés a anar a veure-la, perquè és d’aquelles pel·lícules que passen completament desapercebudes o que la gent no va a veure perquè no sap res d’ella. Així doncs, per part meva, missió complida!

  SPOILERS:

  Respecte el que dius sobre l’escena del banc, em costa trobar una explicació raonable de per què apareix en aquell moment, però, en tot cas, mostra un final feliç que en el fons no és més que un dels tants finals de les diferents històries. Vull dir que no crec que ho hagi forçat per a fer un “happy ending”.

  Pel que fa a la relació espai-temps i el sentit de la peli en general, jo crec que és bàsic partir de l’escena dels àngels, en què sabem que Nemo serà un nen especial que podrà conèixer el futur. Gràcies a això, pot visualitzar què passarà cada cop que es troba amb un dilema davant seu, o corregir els errors, sabent que si els repeteix la cosa no anirà com ell vol. Tot això, mentre el cicle de la vida i la llei espai-temps segueix com sempre.

  Una d’aquestes vides, és on Nemo arriba a Mart i es compleix la predicció de l’Anna. A l’hora de recordar el seu passat, té tantes “vides possibles”, que els records s’entrellacen i es confonen. Quan comença la contracció del temps, les lleis espai-temps canvien i Nemo deixa de tenir aquest poder especial, per això pren una decisió que no havia pres abans. Oblidar-se de pare i mare i córrer cap al bosc. En aquest cas, no sap què li espera perquè encara no ho ha viscut, i aquesta serà la seva vida definitiva.

  FI de SPOILERS

  És la meva interpretació, no sé si vàlida o no, però espero que t’hagi clarificat alguna cosa!

  Gràcies per la teva aportació! No hi ha dubte que la peli té tema per conversar una bona, bona estona…

  M'agrada

 3. Retroenllaç: LES 10 MILLORS PEL·LÍCULES DE 2010 « M.A.Confidential

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.