9 comments on “OSCARS 2010

 1. Indignat estic de que hagin ignorat completament “500 días juntos”! No havia sentit a parlar de An education ni The Messenger, i de The Blind Side acabo de veure el tráiler i: puajjj..! I Un Tipo Serio?? Tothom diu que és un Coen molt menor… Jo crec que la millor peli romàntica des de “Olvídate de mi” tenia un lloc a millor peli, guió original, i fins i tot actors.

  Perquè akesta és l’altra: molt fluixes les categories actorals aket any, no? Excepte el gran Waltz, la resta…Hasta han hagut de nominar a la Pe, a falta de grans papers femenins (no he vist Up in the air, però).

  Per mi, ja que District9 no té res a fer, que li donin tot a Malditos Bastardos i Up. I l’altre dia vaig veure “En tierra hostil” i em va caure simpàtica. Una peli protagonitzada per un psicòpata i que no conté el típic missatget pacifista anti-bèlic de rigor (més aviat al contrari), és a dir: una peli amb dos collons dirigida per una tia! xD

  M'agrada

 2. Doncs a mi no em semblen gens malament aquestes nonimacions, de veritat. En Xavi Té raó: ‘500 días juntos’ tenia el seu reconet en aquests Oscars. He vist les vuit que s’han estrenat i em semblen bones pel·licules. Aviam.

  -‘Avatar’ ha estat molt criticada però ja vaig dir en el seu dia que arrassaria… i ho farà. El guió és fluix, però la història enganxa i visualment és espectacle en estat pur.

  -‘Ditrict 9’. Recordaràs que, per a mi, és el ‘Blade Runner del segle XXI.

  -‘En tierra hostil’. M’ha impressionat moltíssim. No té missatges polítics de cap tipus. Només ens explica la vida de la brigada d’artificiers i com la guerra afecta a uns i a uns altres. És francament bona.

  -De ‘Malditos bastardos’ està tot dit. Qualitat total.

  -‘Precious’. Ahir vaig anar a la pre-estrena i és una peli que agradarà molt. La història és dura, però passa molt bé. La Mo’nique, que fa de mare, té molts números d’emportar-se l’Oscar, amb permís de la Pe.

  -‘Un tipo serio’. Aquesta nominació em fa una ilu especial perquè m’he quedat sol defensant la peli, molt més complexa i profunda del que molts diuen. El millor d’ells des de ‘El gran Lebobsky’.

  -‘Up’. Molt bona primera mitja hora i després cau. Per a mi és la més fluixeta.

  -‘Up in the air’. Una peli diferent, molt ben interpretada. Crec que pot ser la gran ‘tapada’, tot i que per a mi tot estarà entre l’exmatrimoni Cameron-Bigelow.

  Salut!

  M'agrada

 3. Pere, sempre trobaràs links en aquest blog per ampliar informació. Sempre al servei del lector 😉

  Jo també esperava alguna concessió per “500 Días Juntos”. Tot que tampoc la vaig trobar excepcional, complia a la perfecció aquesta quota “indie” que a Hollywood tan li agrada incloure per pretendre que no només pensa en allò comercial. Suposo que amb “Precious” ja ho han vist suficient.

  Respecte les pelis nominades, me’n falten quatre per veure de les aspirants a millor peli, o sigui que per ara no puc parlar amb total perspectiva, però també tinc varies coses a dir:

  – M’alegro de la inclusió de “District 9”. Tothom sap que no s’emportarà res, però com a reconeixement, és totalment merescut.

  – Ahir vaig veure “En tierra hostil” i estic d’acord amb Xavi i Jordi. Dijous o divendres publicaré el post de la peli. Em va semblar molt valenta, quasi apolítica i amb una direcció brillant.

  – The Blind Side, primera notícia també. El tràiler… ni el vaig acabar de veure, res més a dir.

  – M’alegro per “El Secreto de sus ojos”, però “La Cinta Blanca” ha arrasat tant que seria una bomba que es quedes sense Oscar. Ah, i estic segur que aquestes dues (i “Un Profeta”, que pel tràiler promet i molt) són clarament millors que més d’una de les de millor peli.

  – Menys mal que “Avatar” no està a guió original, perquè hagués estat un insult. Crec que aquest hauria de ser pels Bastardos, indubtablement.

  – Totalment d’acord amb Xavi. Categories actorals bastant justes, perquè Freeman i Renner ho fan bé, però tant? i Matt Damon, mare meva… crec que el Waltz ho té fet. Ah, i ho sento però ja cansa Meryl Streep, de veritat no n’hi havia més?

  M'agrada

 4. Hola Martí, sóc amiga del teu germà, en Pau, perquè corro a Can Mèlich amb el grup dels runners. Llegint el tribanda et vaig trobar a tu quan vas deixar el comentari sobre el corredor de fons. M’encanta el teu bloc. Estic buscant un post sobre Precious i no m’en surto. Es va estrenar al febrer i crec que la comentaries essent tant famosa i nominada, pero no la trobo. També voldria saber si tens algunes etiquetes o quelcom per buscar una peli tot i que no sàpiga en quin mes l’has comentada. Un arxiu temàtic, més que cronològic.

  Jo també tinc un bloc, es diu Colacao, no és de cinema, escric en general de tot, sovint de curses. T’he deixat l’adreça al lloc web.

  Encantada de coneixer-te, vaja família d’escriptors i d’apassionats els Aragonés!

  M'agrada

 5. Hola Belén. Moltes gràcies, m’alegro que t’agradi el blog i que l’hagis descobert a través del Tri-banda (ja li agrairé al meu germà per la part intermediària que li toca). Precisament, tinc pendent el post de Precious. La vaig veure fa uns dies, però encara no he tingut temps de publicar-lo. Suposo que ho faré aquesta setmana.

  El tema de les etiquetes és una de les mancances del blog, ho sé. No ho vaig tenir en compte quan vaig començar i haig de començar a fer-ho, tot i que serà costós aplicar-ho als casi 500 posts que porto… en tot cas, tens un buscador per si busques algun títol en concret.

  Un plaer i espero els teus comentaris!

  M'agrada

  • Martí, no pretenia criticar el teu bloc, sino que em pensava que era jo que no ho feia bé. No he sabut trobar el buscador, ja ho miraré.

   Vaig anar a veure la peli Invictus només pel teu comentari, perquè havia decidit no anar-hi. Em va encantar la peli, així que , ara tinc els mateixos dubtes sobre Precious i per això buscava la teva opinió.

   M'agrada

 6. En cap cas m’ho he pres com una crítica, ha estat més una autocrítica per part meva, no et preocupis, jejeje.

  El buscador és a la columna de la dreta del blog, sota el traductor!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.