9 comments on “AVATAR

 1. com ja vam comentar envoltats de cervelas, estic d’acord amb el k dius, i en especial bastant defraudadat pel tema 3D, ke no em va aportar massa. en tot cas, ni de conya una peli que marcarà, es entreteniment pur i dur però sense anar més lluny. si no s’hagués creat tanta espectativa estaríem més satisfets i tot.

  M'agrada

 2. Caram, Martí, aquest cop estic completament d’acord amb la crítica!
  Que consti que els guions del Cameron sempre han tingut estructures simples i personatges estereotipats (vols algo més pla que un Terminator?), però coi, eren la òstia de carismàtics! Aquí en canvi els dos protas són uns sosos! La Sigourney, la Ana Lucía i el malote també són personatges super simples, però coi, tenen presència, carisma. I a part, la relació d’amor apareix molt per la cara, sense que hagi vist una evolució convincent.

  I després l’altre tema: no és que estigui decepcionat amb el 3D, estic indignat. No només no aporta gran cosa (tornaré a veure la peli en 2D, aviam si realment hi ha tanta diferència, però no crec) sinó que ES VEU PITJOR! Quan hi ha moviment, molts cops es veu com doble. I sobretot: es veia pixelat! Sobretot quan hi havia tràvelings lents de planos generals, es veien els contorns “escalats”, amb dientes de sierra. I a sobre, amb el 3D sempre tinc la sensació que estic forçant molt els ulls, com quan mires una imatge amagada del llibre aquell del Ojo Mágico. T’acabes acostumant a tot plegat, però vaig tardar ben bé mitja hora, i en qualsevol cas, qué coi, es veu pitjor que en 2D.
  Narrativament estem d’acord que no aporta, però per lo vist sóc l’únic que li troba problemes tècnics! Potser no m’hauria d’estranyar, està clar que sóc més exigent que la majoria d gent, que no els importa mirar-se screeners ni els molesta quan la imatge d’una tele està aixafada o estirada…

  M'agrada

 3. Balcells, em commou que estiguis completament d’acord! Si en el fons tindràs bon criteri i tot… 😉

  Tens raó amb lo del 3D. Jo ho vaig comentar al sortir també, a mi quan portava una hora em picaven els ulls i era d’estar continuament enfocant. Tens la sensació que a cada pla has d’estar pendent de masses coses per captar-ho tot, i no tens temps. I ja no et dic amb els subtítols! Jo ho tinc força clar, a partir d’ara segueixo amb 2D.

  De l’argument, precisament esperava algo més, tenint en compte que no havia estat el fort del Cameron, però ja veig que el deuria escriure en una tarda…

  Edu, el personatge del coronel em va semblar molt de Terminator… les armes, la cicatriu… no sé, potser m’he flipat eh.

  M'agrada

 4. Què bé ens ho vam passar!!!
  Crec que és un pel·lícula amb la que han generat masses expectatives de canvi brutal en el cine, nova era, … i la veritat que el que és, tal i com heu comentat, una film amb un argument molt pla i uns personatges força plans, ara ve, jo vaig anar al cine sabent tot això i amb l’unic objectiu de passar-m’ho bé i m’ho vaig passar genial, com mola pandora els navy els bixus el bosc,…. em va absorivir la historia i vaig disfrutar com un nen i si aquest any he de recomanar llargmetratges a algú, sens dubte que els diré que no es perdin Inglourious, ni el secreto de sus ojos ni Avatar. Ole el cine!
  Per cert la vaig veure en 2D i molt bé, xo em vaig quedar amb les ganes de veure les dors, veure el bosc de nit, el tema cendres, ns vaig fer un 2D xq aqui i a la radio deien que el 3D non era imprescindible ni molt menys i em vaig quedar amb les ganes de fer ni que fos un ooooo com mareja xo casi em toca la merda aquesta!!!

  M'agrada

 5. Perdoneu x lultim paragrafa, mhe atabalat, repetim:

  Per cert la vaig veure en 2D i molt bé, xo em vaig quedar amb les ganes de veure les esences amb animals voladors, veure el bosc de nit, el tema cendres,… vaig fer un 2D xq aqui i a la radio deien que el 3D no era imprescindible ni molt menys i em vaig quedar amb les ganes de fer ni que fos un ” oooooooo ” Ara, x 500 milions ja se’l podien haver currat més.

  M'agrada

 6. Em quedo amb la última frase. Amb tot el que han gastat, és força lamentable que l’argument sigui tan justet. Malauradament, es gasten els diners amb allò que fa comprar entrades al gran públic, que és la forma i no el fons.

  Fa poc parlava amb una altra persona que, així com Matrix va suposar una revolució a nivell visual, però a més a més darrere hi havia una història plena de interpretacions, metàfores i amb molta profunditat, Avatar es queda només amb l’aspecte visual i descuida tota la resta.

  Hermes, t’ha atabalat la neu o què?

  M'agrada

 7. Buenas!

  Hi ha un altre aspecte a tenir en compte, a l’hora de valorar alguns elements refregits per cameron: la banda sonora: és un mix (total) entre la fanfàrria semi-marcial de AlienS i la èpica (pseudo-molt-pseudo)romàntica de Titanic.

  En tot cas, estic d’acord amb la crítica de Martí: una peli recomanable, però ni de conya revolucionària. No ho hauria pogut ser, tampoc. Cap superproducció d’aquestes característiques, amb tants calers, assumiria segons quins riscos, no trobeu?

  Salut!

  A-

  M'agrada

 8. Totalment d’acord amb això últim que dius. Quan hi ha tants diners en joc, no hi ha dubte que s’evita qualsevol risc que pugui tirar enrere el públic i enviar a la merda la rendibilitat de la peli… Juguen a cavall guanyador i saben que els funcionarà (i vaja si els està funcionant). El que els importa és la taquilla, no la qualitat del film.

  Pel que fa a la banda sonora, jo també vaig detectar trossos molt semblants a la d’Enemigo a las Puertas. En fi, que està clar que van tirar de magatzem, un parell de retocs perquè no sigui dit i tan tranquils.

  Gràcies per l’aportació Albert!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.