7 comments on “EL VIENTO SE LEVANTA

 1. Retroenllaç: THE WIND RISES : Diari Gran del Sobiranisme

 2. Tenir la paciència i tenacitat de treballar durant cinc anys de la teva vida en un projecte ja diu molt d’aquest home, però sobretot diu molt del seu amor pel dibuix. És minuciós i detallista fins l’extrem.
  Com ja saps tenir un paper i un llapis a la mà és algo que em defineix a mi també i veure el que algunes persones són capaces de fer amb les seves mans em fascina. Miyazaki és un il.lustrador amb un do especial i una sensibilitat especial, i sap transmetre millor que ningú tot el que passa pel seu cap.
  És una llàstima saber que ja no disfrutarem de més llargmetratges seus però saber retirar-se en lo més alt també diu molt del seu respecte per la feina ben feta i… qué dimonis! Tots sabem que aquest home es morirà amb el llapis a la mà ja sigui fent pel.lícules, il.lustracions o còmics.
  Jo també li dono les gràcies! Tant de bo tots arribem a la seva edat amb una imaginació tan viva com quan erem nens. 🙂

  Quan l’estrenin aquí aniré de cap a veure-la altre cop!

  M'agrada

 3. Doncs sí, només pel que fa i el que ha fet, ja cal agrair-li. I també per deixar-ho de forma sensata, quan ell mateix ha vist que no podria expressar el mateix o que la qualitat baixaria, és una clara mostra de la autoexigència que segur que té. Quan algú fa les coses amb passió, és algo que es nota en el resultat, i amb aquest home queda evidenciat en totes i cadascuna de les seves pel·lícules.

  D’altra banda, també està clar que els japonesos en això són únics, tant per la imaginació com per la capacitat que dius de destinar tant de temps en un projecte com aquest, dia a dia i imatge a imatge. Un mestre de l’animació, ni més ni menys.

  Caldrà veure-la un altre cop, sí! Que aquelles hores no van ser massa adequades… En realitat, caldria veure un altre cop totes les altres que ha fet!

  M'agrada

  • És un mestre, sí! Envejo la magia que desprén quan agafa un llapis.
   I respecte al que has dit de la passió només et deixaré un apunt del que va dir a la roda de premsa per anunciar la seva retirada i que resumeix tot el que és aquest home i perqué m’agrada tant: “If I don’t draw, I can’t express myself.”

   P.D.: A mi no em diguis lo de veure un altre cop totes les seves pel.lícules perque ja saps que no et diré que no. 😉

   M'agrada

 4. Doncs, això, a un home així, li surtin millor o pitjor les pelis, no se li pot retreure res! La veritat és que n’hi ha algunes algunes com “El Viaje de Chihiro” o “La Princesa Mononoke” que tinc moltes ganes de tornar-les a veure…

  M'agrada

 5. Retroenllaç: ESTRENES 2014 | M.A.Confidential

 6. Retroenllaç: LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2014 – Del 10 a l’1 | M.A.Confidential

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.