4 comments on “LA BATALLA DE HADIZA

 1. es una bona peli i realment esgarrifosa quan arriba el moment de la matança. indubtablement l’acció dels soldats americans es terrible i el carreró sense sortida que ofereix la guerra d’Irak es perfectament palpable. com a totes les guerres, la població civil es qui pringa més i es veu perfectament la impotència que deuen viure.

  la visió dels diferents “bàndols” està molt bé. l’únic problema que veig es el paper dels insurgents (que contacten amb al qaeda), que realment no veig justificada la seva acció. el més gran diu que estava a l’exèrcit i el van fer fora (això es motiu per matar?). ho veig com una petita empenta del director per tal de justificar les accions del bàndol iraquià-resistencia amb poc fonament.

  sense cap mena de dubte el director de la peli es un antibush de la òstia, i aprofita per deixar retratat l’exèrcit i els posa com a dolents dolents (també com es regala amb les escenes de l’alt comandament que ordena matar a tot quiski – això està constat?-).

  el que la majoria de gent comença a tenir clar es que l’exèrcit americà es comença a pendre el conflicte com un “o ells o nosaltres” i no escatima en disparar primer i preguntar després.

  M'agrada

 2. Esta cinta hace tiempo que tengo ganas de verla, como también “Redacted” de Brian de Palma, pero todavía no han llegado a Dvd, creo que ni en Zona 1.

  Por lo que comentas “La Batalla de Hadiza” es una buena película, bien fimada y muy dura en su contenido. Realmente me interesan mucho este tipo de cintas que tratan el problema de Medio Oriente. Por eso mismo he disfrutada de cintas como “Syriana” o “Rendition”, y muy especialmente de “Lions for lambs”, que ma ha parecido un peliculón con todas las letras.

  Excelente reseña. Gracias por la data. Saludos, Jorge.

  M'agrada

 3. Pues la verdad es que a mí “Syriana” me costó muchísimo… la encontré excesivamente densa y no me gustó cómo estaba narrada teniendo en cuenta lo complejo que es el argumento. Nunca conseguí meterme de lleno en ella e incluso en algún momento se me cerraban los ojos y todo, jeje.

  “Rendition” y “Lions for Lambs” no las he visto y no es que me atraigan demasiado, pero ahora no descarto ver alguna, después de tu comentario.

  Ah, y si dices que te interesan las pelis que tratan el problema de Oriente Medio, te recomiendo “Paradise Now”, una producción palestina que lo enfoca de forma muy cercana y también muy dura, y que en algunos aspectos puede compararse con “La Batalla de Hadiza” por el inmenso realismo y el punto de vista tan cercano a los protagonistas.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.