7 comments on “LA NIEBLA

 1. Darabont ha fet un bon treball d’adaptació d’Stephen King, ja ho va fer amb l’excel·lent La Milla Verde i ara ho ha tornat a aconseguir amb aquesta. No dic que La Niebla sigui bona, sinó que està molt ben adaptada perquè aconsegueix captar l’esperit de la novel·la.
  A King sempre se li han fet adaptacions molt irregulars i més aviat dolentotes des de la magistral Carrie.
  Per cert, a la novel·la no s’explica d’on ve la boira, perquè, ni si acaba o no, ens deixa amb les ganes de saber més i de com s’ho faran per poder sortir-se’n. És una molt bona novel·la de King, excepte quan apareixen els monstres, al final de tot, perquè és una final massa King, m’explico: les seves novel·les acostumen a enganxar-te i ser molt intrigants fins que, cap al final, la caga amb l’aparició de monstruitos absurds i ridículs quan les podria resoldre d’una forma molt més “etèria” i intrigant, sense resoldre tant.

  M'agrada

 2. Potser haver llegit la novel·la fa que miris la peli des d’un altre enfoc ja des del principi i per això veig que desperta comentaris sorprenentment positius…

  A mi, personalment, em va semblar que Darabont anava una mica perdut en segons quina ocasió, en el sentit que no sap si fer una peli de terror de monstres o bé de terror més psicològic. Passa d’un extrem a l’altre i això et desconcerta una mica. Segurament que la novel·la de King destaca per combinar molt bé els dos elements, però a mi no em va semblar que fós així a la peli.

  En fi, m’agrada que hi hagi opinions contràries, que per això està el blog!

  Per cert, Deric, benvingut! Ja he fet una ullada al teu blog…

  M'agrada

 3. No sé res de la novela pero…Quina passada de peli! M’ha encantat! Aquest cop no estic gens d’acord amb tu Martí. El Darabont ha fet un clar homenatge a aquella ciència ficció dels 50 que sempre tenia rerafons metafòric/sociològic, només que ara enlloc de criticar al comunisme, critica a la societat americana. Què importa d’on vingui la boira o els bichos? És que algú sap exactament d’on venen les pors d’avui dia (terrorismes, crisis…) que tant reciten els conservadors? A “El incidente” també passa tot perquè sí, que igual que arriba se’n va. És el món d’avui dia, caòtic, incomprensible, que es mou per la por. No hem d’intentar trobar-li un sentit. I suposo que d’aquí ve també aquest pedazo de final, que jo flipo que Hollywood li hagi deixat fer.
  Així que és cert que la peli “s’oblida” de l’exterior, del que ha causat l’amenaça, però perquè això és el de menys (de fet, crec que expliquen massa i tot, amb el topicazo dels experiments militars i tal..). Lo que interessa és veure la reacció dels personatges davant la por. I tot i així, les escenes de bichos molen i tenen un aire de serie B de tota la vida, molt autèntic, i tocs gore que sempre són d’agraïr 😛
  No entenc perquè t’ha deixat fred en general. Les interpretacions m’han semblat correctes. I tot comença de cop perquè una bona peli d’aquest tipus (com la semblant en molts aspectes “Amanecer de los muertos”) el que ha de fer és anar-te presentant els personatges i les situacions DURANT el conflicte, no amb un rollo inicial. A veure què opina el Breixo, que em va dir que tenia ganes de veure-la! 😉

  M'agrada

 4. Aquí estoy!

  A mí también me ha molado mucho. Bastante más que El Incidente, por ejemplo. Martí, me da la impresión de que la analizas como una peli de terror cuando es una clásica película de grupo de personas contra el fin del mundo, como todas las de zombis. Estas pelis no están construidas tanto sobre el miedo como sobre la tensión y las reacciones de los personajes en situaciones extremas, y en ésta hay de esas dos cosas a raudales, incluso con puntazos que sorprenden dentro del género.

  Estoy de acuerdo en que cualquier tipo de explicación sobra, incluída la del soldado sobre los experimentos. En estas pelis da igual de dónde vienen los zombis o los pájaros de Hitchcock, lo que mola es el efecto que causan, dentro del súper en este caso.

  No obstante, a mí, he de reconocer que sí me sobraron algunas cosas. En algún momento me llegué a cansar un poco de los bichos (a pesar del momentazo mosquito en el cristal), sobre todo cuando salen y se encuentran con las arañas… que empieza con mucha tensión, pero no me acabó de molar que fuesen arañas y se recrease tanto en vez de hacer un ataque más corto y brutal.

  Y me parece que está un poco forzado como la gente se va aliando con Marcia Gay Harden, pero bueno, eso da igual porque da sin duda los dos momentos más grandes de la película, que te dejan pegados al asiento, los dos asesinatos dentro del súper. Me parecieron grandiosos, de auténtico terror.

  Y el tercer momento grandioso es el final. Hay mucha gente indignada y entiendo por qué. Yo por un instante estuve a punto de pensar lo mismo, pero me hizo disfurtar tanto ese momento… Es absurdo, pero lo veía y tenía una sonrisa en la cara, no paraba de pensar “lo ha hecho, qué cabrón” así que tuve que concluir que era buenísimo. Algo tan desolador pero que te deja tan alegre no puede ser malo.

  M'agrada

 5. A mi me pasó lo mismo que a tí con El Incidente, Breixo, en todo momento estuve viendo la peli desde fuera, no me dio ningún motivo para implicarme un poco más.

  En relación a lo que dices que la comento como si fuera una peli de terror, cuando en realidad esta construida sobre las reacciones de las personas en situaciones extremas, te recuerdo parte de mi comentario, jeje:
  “La Niebla és un retrat molt crític al comportament de la societat quan es veu totalment envaida per la por, la facilitat amb què es poden manipular les seves ments i de rebot el seu comportament. Segurament aquí és on hi ha el veritable terror de la peli.”

  Lo que quiero decir es que entendí por completo la intencionalidad de la película, pero aún así no me convenció. Los personajes son demasiado flojos, te da bastante igual lo que les pase (excepto Marcia Gay Harden, a quien quieres abofetear una y otra vez) porque no congenias con ellos. Sus reacciones son como muy forzadas, no te identificas con ellas…

  Eso sí, veo que con el tema de los bichos, coincidimos bastante… a mi me gustó mucho el primer ataque de los mosquitos gigantes, pero luego pierde un poco el control. En lo de las arañas se recrea demasiado y el bicharraco final…. en fin, que quieres que te diga…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s