9 comments on “Breu història dels títols de crèdit

 1. Jo recordo els de “Watchmen”, espectaculars i molt rellevants perquè contextualitzen la història i els personatges. Els de “Monstruos S.A.” també recordo que estaven molt currats. I quan em vaig adonar de què ensenyaven els de “Seven”, vaig flipar!

  Ja he vist el vídeo que dius, és perillós si no has vist totes les pel·lícules. Recomano obrir-lo al youtube, que a la descripció hi ha la llista i pots comprovar si poden destrossar-ne alguna que no has vist. Gràcies per l’aportació!

  M'agrada

 2. Molt bo!!! Vaig fer un treball a la carrera sobre títols de crédit i n’hi havien molts dels que apareixen al video. Dos mestres dels títols de crédit, per a qui li hagi agradat el video i vulgui buscar-ne mes referencies, Saul Bass (pioner) i Kyle Cooper de Imaginary Forces, d’aquest últim son els de Seven, uns dels meus preferits, un exemple del disseny com a valor afegit en aquest cas en el cinema.

  M'agrada

 3. Sempre he tingut un dubte: hi ha alguna diferència entre “títols de crèdit” i “crèdits”? S’anomena de manera diferent els crèdits inicials d’una pel·lícula i els finals?

  M'agrada

 4. Hola Núria, no sé si hi ha una diferenciació clara, però per mi els “crèdits” es refereixen més aviat als finals (pantalla en negre i llista de noms que va passant). D’altra banda, els “títols de crèdit” fan més referència a la seqüència concreta dedicada a presentar actors, director i els més importants de l’equip, que sovint presenta un estil propi més elaborat.

  Personalment, la diferència és aquest aspecte creatiu que tenen uns i els altres no.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.