20 comments on “LOST – FINAL 4a TEMPORADA

  1. Punts positius:
    – Començar el capítol just des del punt exacte on va acabar l’últim de la 3a temporada. Com a impacte inicial és genial.
    – Diàleg Jack-Locke a l’estació orquídia sobre l’illa i el seu destí a estar-hi.
    – Sawyer tirant-se de l’helicopter per reduïr pes.
    – Com aconsegueixen duplicar la tensió lligant l’acció del vaixell (bomba) i la de l’illa (dispositiu connectat al cor de Keamy que activa bomba).
    – Imatge de la desaparició de l’illa, impressionant.
    – Retrobament Desmond i Penny.
    – I com no… cadàver de Locke dins de l’ataud. No és per res, però sé de dos que ja ho van predir fa un any (yeah Edu!): http://martiaragones.zoomblog.com/comments/137316

    Punts negatius:
    – Aparició de Keamy explicant que portava chaleco anti-bales (recurs més que sobat)
    – Ben i Locke dins de l’estació, sobretot moment “posa’t una peli mentre jo faig feina…” i l’altre li fa cas com si res. No s’explica casi res de la caixa aquesta i tampoc sabem exactament què passa quan Ben ho fa explotar.
    – En general, tot el procés per moure l’illa. Molt raro i una mica cutre no? M’esperava algo més espectacular.
    – Locke se’n va amb “Los otros”. No em convenç gaire.
    – Que TOTS sobrevisquin a l’accident d’helicòpter, inclús Aaron… mmm, dubtós.
    – Que ens segueixin enganyant amb el recurs del somni (escena Kate i Claire).

    Principals fronts oberts de cara a 5a temporada:
    – On collons ha anat l’illa.
    – Com mor Locke i com surt el cadàver de l’illa.
    – Com surt exactament Ben de l’illa.
    – Ens enterem que Charlotte ha nascut a l’illa, cosa que segurament ens portarà a flashbacks per descobrir més coses de l’origen de tot. Llàstima que el personatge em caigui bastant malament.
    – El tema viatges en el temps i l’espai que s’extreu del tros de vídeo que veu Locke. Per què es rebobina sol?
    – Venjança de Sun per la mort de Jin, aliant-se amb Widmore.
    – I finalment, quines són les idees que té Ben per convèncer a tots de tornar a l’illa.

    Amb tot, haig de dir que m’ha decepcionat una mica aquest doble capítol final. M’esperava més, alguna revelació important. Està clar que té moments impressionants, però globalment és força inferior a l’últim de la 3a temporada.

    Espero els vostres comentaris, interpretacions i hipòtesis de cara al futur. Tenim 8 mesos per parlar-ne.

    M'agrada

  2. aquesta 4ª temporada m’agradat molt, fins i tot mes que la 3ª. A mi el punt de moure l’illa em va deixar bocabadat! , i tambe vaig esbrinar el tema Locke, jeje.
    Que bona es Lost!
    Salutacions!

    M'agrada

  3. oh yeah martins, kuan vaig veure el capitol vaig pensar en k ho vam dir!yeah.

    ha sigut un final molt fluix, es un pas mes cap a noves temporades, xo crec k sa notat força la vaga de guionistes, tot i k el tema dóna molt de si, la seva execució ha sigut un pel cutre. (terrible el ben emputxant la roda akella). per cert, k cony era lo dels números i la escotilla i el moment de girar la clau?

    a mi el keamy no m’ha agradat mai, i la charlotte tampoc m’agrada.akells ulls tan blaus em posen nerviós.

    el que si k estic intrigat es el richard, “eternament jove”.

    enfi hi ha tantes coses a dir xo la meva conclusió es k ha sigut una molt bona temporada, hem avançat moltissim i s’ha marcat un abans i despres. el final, doncs pobre, xq sabiem com acabava la temporada, xo no sabiem com kedaven els ocean 6. lo k el locke apareixi mort es bastant flipant xo es un misteri mes.

    jo crec k mai en cap serie k s’hagi fet ni es farà podrà haver un final tan bèstia com la tercera temporada de lost.

    M'agrada

  4. Impresionant una vegada més i 8 insofribles mesos d’espera, també una vegada més.
    No tinc gaire cosa més a dir perque el primer comentari ja ho resumeix tot.
    Únicament donar resposta a la pregunta de com Ben surt de la illa. Crec recordar que com avançament de la tercera temporada van posar per internet el tros de video que el Locke no arriva a acabar de veure perque se li rebobina la cinta. En aquest, s’ens explica com la característica de l’Orquidea es que permet realitzar viatges en el temps i l’espai i com a exemple surt en el video que el científic té un conill amb un número i de cop i volta apareix darrere seu un altre amb el mateix número. El “paio” s’altera i diu que l’agafin perque no es poden posar en contacte tots dos conills.
    Aquesta és l’explicació que trobo pel viatge del Ben que apareix amb posterioritat a moure la illa, al desert amb una ferida al braç, un abric i una ferida al braç (com recordareu d’un capitol anterior). Recordeu també que el primer que fa tot just arrivar a un hotel es preguntar quin any és.

    Espero haver donat resposta al vostre dubte.

    M'agrada

  5. Osti, bon descobriment Isaac… aquí està amb subtítols:

    http://es.youtube.com/watch?v=-TscotziJqc

    Vaya tela lo dels conills, no? I paranoia total els frames que es colen pel mig de la cinta, que segur q tenen algun sentit però ves a saber quin. Per cert, com a bon friki he buscat què és això del “Efecto Casimir” i crec que la definició, tot i no enterar-me de la meitat, pot donar certa explicació sobre el que passa a l’illa i aquesta variabilitat en la noció espai-temps, sobretot per això de les “fluctuaciones en el vacío”: http://es.wikipedia.org/wiki/Efecto_Casimir

    En fi, suposo que un dia o altre ens ho explicaran…

    M'agrada

  6. al loro, minut 1:10, frame que diu: “god loves you as he loved Jacob” (m’ha costat molt clavar el frame, es una milessima de segon).

    l’explicacio del ben es perfectament possible i lògica.potser akesta doble aparicio del ben causa els problemes k el locke esmenta (abans de morir).

    ostia sem posa la pell de gallina i keda molto

    M'agrada

  7. Bones! a mi m’ha agradat com a conclusió de la 4a temporada, encara que és cert que els altres finals de temporada havien estat millors. coincideixo amb edu en això de que la vaga s’ha notat… i tens raó martí, cutre cutre la forma de moure la illa!! ostia angulobtusus, he vist la llum gràcies a la teva explicació….jo ja fa 1 o 2 temporades que he deixat de pensar en els perquès de lost, massa exercici mental!!

    M'agrada

  8. A mí me ha gustado bastante. Es cierto que tiene cosas cutres, como lo del chaleco antibalas, el sueño de Kate y demás, pero a mí el rollo de la rueda para mover la isla sí me ha hecho gracia, me parece mucho mejor eso que una consola súper complicada o una fuerza mística sin más.

    Lo que me rompo la cabeza pensando es en qué momento de la línea temporal va a empezar la quinta temporada. No creo que sea en el “presente” porque nos volverían a contar lo que ya hemos visto en flash forward esta temporada. Lo más probable es que vuelvan tres años en el futuro, dodnde acaba el fash forward del último capítulo y expliquen cómo vuelven a la isla y en flashback qué pasó fuera, pero sobre todo dentro, durante ese tiempo, ¿no?

    ¡Ah! Y aunque esta temporada me ha molado mucho, ¿no os parece que el plan de irse todos al braco nunca tuvo mucho sentido? El militar pirado ese después de arrasar la isla iba a volver al barco y cargarse a todos los que no hubiesen muerto en la isla…

    Bueno, habrá que buscar algo para hacer de aquí al próximo febrero…

    M'agrada

  9. Acabo de releer lo que he puesto de la línea temporal y he caído en que no se entiende demasiado. Lo que quería decri es: El presente de la siguiente temporada (es decir lo que no son flashbacks o flashforwards) será…

    1. El momento en el que ellos escapan de la isla y empieza lo que hemos visto en flash forward durante esta temporada (el reclutamiento de Sayid, la relación Kate-Jack)

    o

    2. El momento en que Ben y Jack convencen a todos para que vuelvan a la isla después de llevar tres años fuera

    M'agrada

  10. Y faltará la acción en la isla con Sawyer, Julliet, Charlotte, etc… y por otra parte Locke con Los Otros. Y por supuesto saber como muere Locke, o a lo mejor está muerto allí pero vivo en la isla, vete tu a saber…

    Ah, y creo que Richard también tomará protagonismo, o por lo menos creo que están obligados a ello, porque se intuye que es un personaje clave y no sabemos casi nada de él.

    M'agrada

  11. buenu jo voldria k comences amb acció directe ja, royu k a mitja temporada o abans ja tornin a la illa. k hi hagi una combinació situació de la illa i com es van reunint tots per tornar a la illa.

    per mi tot el tema del sayid i kate-jack i tal es bastant secundari (ki espera a la kate a casa es possible k sigui simplement Aaron, de fet es ell casi segur, i ens van mantenir tots intrigats de si seria ben o sawyer, etc.)

    un cop acabades les temporades de lost i the tudors, tinc una manca clara de series. veieu the office, es la canya. hi ha moltes series per començar, pero fot mandra inevitablement.

    M'agrada

  12. m’estic baixant la primera temporada de los soprano! en tot cas jo em baixare de scrubs, pero em caldria la teva ajuda per the west wing, xq no he trobat per baixar-m’ho!

    M'agrada

  13. Edu, jo també et recomano enèrgicament Scrubs.

    Ah, i em vaig deixar de citar l’aparició de Walt, que ja deu fer 2’05 i deu jugar de ala-pívot a algun equip de basket universitari, i el seu horrible pentinat a lo Jackson 5. Jo crec que quan s’enteri que el seu pare l’ha palmat, reaccionarà i ojo que no vulgui tornar a l’illa junt amb els oceanic six…

    M'agrada

  14. per mi el Walt aquest el podrien haver matat abans que el Boone dels ous i tot, és un personatge que mai m’ha agradat!! i el seu pare igual, a la foguera per traïdor, es mereixia morir així!!

    M'agrada

  15. Jejeje, ho vaig veure fa uns dies… Es veu que van rodar tres finals diferents perquè ni els propis actors sapiguessin quin d’ells era el mort definitiu fins que no veiessin el capítol.

    La veritat és que impacta al veure cada un…

    M'agrada

  16. jo crec que es van rodar tres finals xq ni els propis guionistes sabien a qui posar i tot el rollo de la vaga segur que també ha tingut a veure.

    això mostra que realment podrien haver posat qualsevol dels tres i ja ho haurien moldejat de manera que tingues sentit (si es que es pot parlar que aquesta serie te sentit!!).

    amb la conya aquesta d’anar ensenyant els diferents morts, es podrien fer molts muntatges amb conyes diverses.

    M'agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.